Tips bij het maken van een patient journey (2024)

Samen leren met ons Patient Journey kaartspel!

Mensen met verschillende achtergronden in de zorg samenbrengen en van elkaar laten leren. Dat kan met het patient journey kaartspel. Door een (fictieve) patient journey uit te werken en gezamenlijk na te denken over mogelijke obstakels die een patiënt tegenkomt, wordt innovatief denken gestimuleerd. Daardoor worden nieuwe oplossingen gevonden.

Posted by Nicky de Monchy aan

Patient journeys artikelen, Tips bij het maken van een patient journey

Hoe breng je emoties in kaart voor een patient journey?

Het belangrijkste doel van het in kaart brengen van een patient journey is dat de medewerkers van de organisaties waar de patiënt contact mee heeft zich inleven in deze persoon. Je wilt bereiken dat ze zich in het perspectief verplaatsen van de betreffende patiëntgroep. Om dit te bereiken ga je op onderzoek uit.

Posted by Ilonka Coenraad aan

Patient journeys artikelen, Tips bij het maken van een patient journey

Makkelijk en snel een Patient Journey maken? Nu met de Patient Journey template!

Als je de ervaring van patiënten wilt verbeteren, is het in kaart brengen van een patient journey een belangrijke eerste stap. Maar waar moet je beginnen en waar moet je precies op letten? Om dit nóg gemakkelijker te maken, introduceren we de Patient Journey template!

Posted by Nicky de Monchy aan

Tips bij het maken van een patient journey

Het Patient Journey Lab e-book

In het eerste kwartaal van 2021 ontwikkelde we het Patient Journey Lab kaartspel in samenwerking met UXpressia. Met de kaarten zijn al tientallen zorgmedewerkers aan de slag gegaan om de ervaring van patiënten te verbeteren. Om dit proces nog meer te ondersteunen hebben we een e-book samengesteld. Deze staat vol metnógmeer tips en advies.

Posted by Ilonka Coenraad aan

Tips bij het maken van een patient journey

5 tips als je met persona’s wil gaan werken in de zorg

Je kunt persona’s in de zorg vanuit verschillende perspectieven beschrijven. Puur functioneel als je te maken hebt met een bepaalde groep professionals. Vanuit de ervaring en onderzoek beschrijf je hun gewoonten en gemiddelde voorkeuren. Generaliseren is onvermijdelijk, maar omdat je het doet met aandacht en compassie en op basis van verhalen van deze groep ontstaat er uiteindelijk een herkenbare persona. Dit kan je ook doen vanuit de rol die iemand heeft in het zorgproces. De rol ‘patiënt’ of ‘mantelzorger’ kan in een patient journey traject al voldoende zijn om op basis van interviews een persona samen te stellen.

Posted by Ilonka Coenraad aan

Tips bij het maken van een patient journey

Waarom maak je een stakeholder analyse voor je een patient journey in kaart brengt?

We starten een patient journey traject met het in kaart brengen van het doel en de stakeholders. De reden hiervoor is dat we eerst moeten weten wie er betrokken zijn bij de ervaring van de patiënt, om de patient journey goed in kaart te brengen. Door een stakeholder analyse wordt duidelijk met wie de patiënt contact heeft tijdens het traject.

Posted by Ilonka Coenraad aan

Tips bij het maken van een patient journey

Ontvang nú gratis ons unieke patient journey kaartspel

“Welke stappen moet ik kiezen bij het in kaart brengen van een patient journey?” is een van de meest voorkomende vragen die we krijgen als we helpen bij het uitwerken een journey. Daarom ontwikkelden we het Patient Journey kaartspel.Het kaartspel bevat 4 fases met elk 6 kaarten die verschillende stappen beschrijven in de patient journey. De 5e kleur bevat kaarten die in elke ...

Posted by Ilonka Coenraad aan

Patient journeys artikelen, Tips bij het maken van een patient journey

Patient journey tip 5: Hoe organiseer je een patient journey workshop?

De kracht van design thinking zit het 360’ perspectief en het gesprek tussen alle personen die de ervaring van doelgroep vormgeven. Inzichten voor betere communicatie, een beter proces of een innovatieve oplossing ontstaan als in de multidisciplinaire actie. Hoe organiseer je een patient journey workshop? Wie moeten erbij zijn? Hoe lang duurt een workshop en welke tools gebruik je in de workshop? Deze vragen behandelen we in de blogpost, lees dus verder…

Posted by Ilonka Coenraad aan

Tips bij het maken van een patient journey

Patient journey tip 4: Wat heeft de aandacht nodig in jouw journey? Welke ‘rijen’ kies je?

Zodra je aan de gang gaat met de verticale ‘as’ van je journey, wordt het lastig om er van te kiezen. Er zijn een aantal punten die je in ieder geval in je journey moet laten terugkomen: de ervaring van de patient, het proces erachter, de emoties, de pijnpunten (of knelpunten) en de kansen of ideeën.

Posted by Ilonka Coenraad aan

Tips bij het maken van een patient journey, Patient journeys artikelen

Patient Journey tip 3: Kies de fases en sub-fases van je patient journey

Het belangrijkste wat je moet blijven doen bij het maken van een patient journey, is je verplaatsen in het perspectief van je doelgroep. Processen in de zorg van de organisatie waar je mee te maken hebt vaak erg dominant: we zijn zo gewend geraakt aan bepaalde stappen, dat we vaak vergeten dat het ook anders kan. Weten hoe je dit het beste kan doen? Lees verder…

Posted by Ilonka Coenraad aan

Patiënt verhalen, Tips bij het maken van een patient journey, Patient journeys artikelen

Patient Journey Lab

info@patientjourneylab.com

0650694546

Tips bij het maken van een patient journey (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 6756

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.